BOLNA STANJA

Najčešći simptom zbog kojeg ne možemo funkcionirati je BOL, a kada je ta bol kronična onda imamo veliki zdravstveni, ekonomski i socijalni problem.

Najčešći razlozi posjeta liječniku su BOLNA STANJA i to na prvom mjestu LUMBALNI SINDROM (KRIŽOBOLJA) i na drugom mjestu BOLESTI VRATNE KRALJEŽNICE. Ta stanja još nazivamo i „bolesti modernog doba“. One su i najčešći razlog izostanka sa posla, škole, treninga, ... , odnosno najčešći razlog nemogućnosti funkcioniranja i u konačnici narušavanja zdravlja.

U bolna stanja još ubrajamo: BOLNO RAME, TENISKI LAKAT, BOLNO I NATEČENO KOLJENO, SINDROM KARPALNOG KANALA, BOLAN KUK.

Bolna stanja se javljaju najčešće u srednjoj i starijoj životnoj dobi, ali isto tako je prisutna i u mlađim dobnim skupinama. Razlog tome je sjedeći način života, manjak tjelesne aktivnosti te sve veća pretilost (debljina). Upravo takav “moderan način života“ doprinosi poremećaju lokomotornog sustava.

Najčešći uzroci nastajanja bolnih sindroma su degenerativne promjene koje se razvijaju godinama. Međutim i kad degenerativne promjene nisu izražene, a bol i smanjen opseg pokreta su prisutni tada moramo misliti na okolne meke strukture: ligamenti, fascije, mišići i živci te njih liječiti.

Najbolja terapija u centru Prevent se pokazala KOMBINIRANA terapija sa AKUPUNKTUROM.